gzgroot
WinkelwagenZoeken
Meest verkocht

Bio chlorella pillen (250 gram)

Bio chlorella pillen (250 gram)
Bio chlorella pillen (250 gram)
€ 39.95
LET OP! Vanaf heden heten wij Orjana en kunt u bestellen via de navolgende Orjana bestelknop. U wordt dan herleid naar de nieuwe gebruiksvriendelijke website Orjana.nl met de vertrouwde Gezondig produkten. Veel winkelplezier en gezondheid gewenst! Vertrouwde kwaliteit.

We zijn ons steeds bewuster van het belang van goede voeding. Producten zoals chlorella worden dan ook steeds populairder. Naast integere aanbieders zijn er ook handige commerciële opportunisten die kansen ruiken.
Reden om voorzichtig te zijn met wat je koopt want hoewel alle tabletten groen zijn, zijn ze toch echt niet allemaal hetzelfde.
Bij 5 gram per dag bevat een zak van 250 gram 50 doseringen. (Uitgebreider over dosering onderaan dit artikel)

De groep mensen in de Westerse wereld die producten zoals chlorella gebruikt, groeit gestaag. En terecht, want deze zoetwateralg is misschien wel één van de beste, meest veelzijdige voedingsmiddelen op aarde.

We gaan hier verder niet in op de lange lijst voordelen die het gebruik van chlorella biedt voor je lichaam. Dat soort informatie is in overvloed te vinden op internet, zoals hier en hier.  Als je er niet van op de hoogte bent, kijk dan zeker even onder de voorgaande linkjes. Je zult verbaast zijn over de magische kwaliteiten van dit waterplantje op het gebied van de gezondheid van jouw lichaam.

Waar het hier om gaat is dat er in deze industrie, want dat is het inmiddels, heel veel geld wordt verdiend met producten die verkocht worden voor ogenschijnlijk lage prijzen.

Dat heeft soms te maken met de kwaliteit van het produkt en nog vaker met de intenties van de verkoper. Er wordt ook regelmatig goedkope chlorella heel duur verkocht. Heb dus niet de illusie dat gemiddeld genomen de prijs in enige verhouding staat tot de kwalitiet bij dit voedingsmiddel. Iemand die zich al jaren met de kwaliteit van biologische producten en dan in het bijzonder chlorella, bezighoudt, is Mike Adams van Natural News.

Adams hanteert een filosofie waar wij helemaal achter kunnen staan. Wanneer hij een product aanbeveelt of verkoopt wil hij dat dit van zodanige kwaliteit is dat hij en zijn gezin het zelf ook zouden gebruiken.

Natural News is in Amerika inmiddels zo groot geworden dat ze in staat zijn geweest een eigen laboratorium te bouwen en daar onafhankelijke tests uit te voeren. Geen lobby in de achtergrond dus van een of ander megabedrijf en bijbehorende (vaak conflicterende) belangen. De kwaliteit van het produkt en de consument staan voorop. Verschillende chlorella's zijn in het laboratorium van Mike ook uitgebreid getest alvorens ze voor een specifieke soort kozen. Uit het onderzoek kwamen toch wel opzienbarende resultaten naar voren.

Er zijn in feite vier landen die chlorella op vrij grote schaal leveren aan de Westerse consument. Die landen zijn: China, Taiwan, Japan en Zuid Korea. Uit alle tests bleek dat de chlorella uit China verreweg het meest vervuild is met zware metalen waarin Aluminium de boventoon voert.

Toch voeren dit soort vervuilde producten het predicaat: biologisch. Hoe kan dit?

“Biologisch' garandeert het proces, hoe voedsel wordt verbouwd of geproduceerd. Het verklaart dat de boer geen pesticiden, herbiciden, op aardolie gebaseerde meststoffen, metalen of synthetische chemicaliën toevoegt aan zijn gewassen (o.a.), en het verklaart dat de grond voor een bepaald aantal jaren vrij moet zijn van dergelijke zaken voordat biologische certificering wordt goedgekeurd.

Maar biologische certificering doet niets om bronnen van verontreiniging van het milieu zoals chemtrails, besmet irrigatiewater, en fall-out van de industriële of chemische fabrieken die in de buurt staan aan te pakken. Een gecertificeerde biologische boer kan vervuild water te gebruiken voor zijn gewassen en nog steeds gewassen hebben met het label 'biologisch'. Daarom is de omgeving waarin de biologische producten worden verbouwd cruciaal voor de zuiverheid van het eindproduct!

China is een land dat vrijwel geen handhaving van milieuregelgeving kent. In China kan alles: Je kunt er Kwik dumpen in de rivieren. Je kunt er onbewerkt rioolslib over de gewassen sproeien. Je kunt er in fabrieken chemicaliën produceren en de afvalproducten door schoorstenen regelrecht (ongefilterd) de lucht in blazen. In China zijn veel rivieren zo giftig dat zij van tijd tot tijd vlam vatten en in brand staan.”

De conclusie van Mike Adams is dan ook dat hij weigert om biologische producten uit China te verkopen, behalve goji bessen omdat deze op grote hoogte, ver weg van de vervuiling, worden verbouwd.

Zoals de tests van Natural News uitwezen is chlorella uit China vervuild en doet een consument er verstandig aan hier met een grote boog omheen te lopen. Chlorella is juist bedoeld om je lichaam te ontgiften van zware metalen, niet om er nog eens wat extra van toe te voegen in je lichaam.

De reden dat chlorella op grote schaal relatief goedkoop wordt aangeboden is omdat het afkomstig is uit China en tegen lage tarieven wordt ingekocht. al dan niet met waardeloze vullers waardoor je nog minder waar voor je geld hebt. Daarom zie je bij aanbiedingen ook dikwijls staan dat hun chlorella afkomstig is uit Azië of uit Zuidoost Azië zonder het land China bij naam te noemen.

De chlorella uit Japan was beter dan die uit China, maar nog steeds vervuild. Japan heeft uiteraard nog het bijkomende stralingsprobleem van Fukushima.

De versie uit Zuid Korea is niet meegenomen in de tests van Mike Adams omdat dat appels met peren vergelijken is. De Chlorella uit Korea is binnen gekweekt onder nagebootste condities en heeft daardoor ondermeer een dunnere celwand die niet gebroken wordt alvorens deze voor consumptie klaargemaakt wordt. De kracht om te binden aan zware metalen en andere vervuiling is minder omdat deze alg geen echt zonlicht heeft gehad.

De chlorella die met vlag en wimpel uit de tests tevoorschijn kwam was die uit Taiwan. Maar, zoals Adams zegt, de reden dat deze nauwelijks wordt verkocht in het Westen is omdat ze, zeker vergeleken met de Chinese producten, relatief duur zijn.

Van de door Natural News geteste producenten uit Taiwan, was er één die in alle opzichten uitblonk en in feite daarmee gekwalificeerd kan worden tot de beste chlorella producent ter wereld. Dit is dan ook de leverancier geworden waar Natural News hun chlorella inkoopt. De kwaliteit van chlorella wordt ook bepaald door de aanwezigheid van natuurlijk zonlicht en deze chlorella wordt daarom buiten in een gecontroleerde omgeving gekweekt in ultraschoon bronwater uit de bergen. Het breken van de celwand wat de vertering vergemakkelijkt, wordt gedaan zonder verhitting zodat de waardevolle voedingsstoffen niet worden aangetast.

Na een intensieve speurtocht zijn wij erin geslaagd deze leverancier te vinden en hebben hiermee inmiddels contact. Het goede nieuws is dat zij ook bereid zijn aan ons te leveren zodat wij deze chlorella kunnen aanbieden via onze webwinkel. Voor zover wij weten zijn wij met een of twee anderen op dit moment de enige die deze chlorella zullen verkopen in Nederland. We kozen voor het type Pyrenoidosa met een hoge ontgiftingscapaciteit en hoge Chlorella Growth Factor (CGF) in pilletjes van 200mg. Dit is een wat kleinere pil omdat niet iedereen makkelijk pillen slikt en we nog geen poeder verkopen.

DOSERING en BESTANDDELEN:

Overdoseren kan niet met chlorella. Het is hoogwaardige voeding en in essentie geen supplement ondanks dat het vanwege de hoge concentratie waardevolle voedingsstoffen daarvoor wel succesvol wordt ingezet.

Als richtlijn houden wij een onderhoudsdosering aan van tussen de 3 gram en 5 gram per dag. Alles ineens of verspreid over de dag maakt niet uit. Als je het inzet voor ontgifting dan kun je tijdelijk opbouwen naar 8 a 9 gram per dag en dan op de nuchtere maag slikken voor de beste werking.

Navolgend een voorbeeldschema wat je zou kunnen hanteren voor het starten met de chlorella en om te kijken hoe je erop reageert. In het begin kun je door de ontgiftende werking wat hoofdpijn ervaren. Zaak om voldoende te drinken!

Als voedingssupplement of onderhoudsdosering: 3x daags 5 tabletten voor de maaltijd met water innemen. (=3 gram per dag)
Als dosering tijdens een herstelperiode: Neem de eerste dag 3x 3 tabletten voor de maaltijd, de tweede dag 3x 4 tabletten, de derde dag 3x 5 tabletten. Voer zo geleidelijk de dosering op naar 3x daags 7 tabletten en gebruik deze dosering net zo lang tot dat u zich weer fit voelt. Daarna kunt u de dosering per dag weer afbouwen tot een dagelijks gebruik van 3x daags 5 tabletten.
Voor kinderen tot ± 10 jaar: volstaan  10 tabletten per dag maar het mag ook meer. Wel geleidelijk opbouwen om de tolerantie te testen.
Voor kleine huisdieren: volstaan eveneens 10 tabletten per dag. Voor grotere huisdieren kan een hogere dosering worden toegepast.

Mike Adams van Natural News heeft onze bijzondere chlorella als beste getest en verkoopt deze ook in Amerika. Uitgebreide testresultaten, bevindingen en een nog uitgebreidere lijst van bestanddelen vind je onder deze link.

Actieve bestanddelen per tablet:

Algenconcentraat
Chlorella pyrenoïdosa (gebroken celwand)           200 mg
 
Bevat van nature ondermeer de volgende voedingsstoffen:            
Chlorofyl (bladgroen)     5,46 mg      
Chlorella groeifactor            
Plantaardig DNA en RNA            
Vitamines:
Betacaroteen (wordt in het lichaam omgezet naar vit. A), alle vitaminen B, Vitamine D, E, C          
Mineralen:
Calcium, Fosfor, Zink, Jodium, Magnesium, Kalium, Natrium, IJzer
Aminozuren:            
Essentieel: Isoleucine, Leucine, Lysine, Methionine, Fenylalanine,
Treonine, Tryptofaan, Valine            
Niet essentiëel:
Alanine, Arginine, Asparaginezuur, Cystine, Glycine,
Glutaminezuur, Histidine, Ornithine, Proline, Serine, Tyrosine     

En meer...

Gezondig!
 
Terug naar overzicht

©2021 Gezondig webwinkel beginnen - powered by LB Media webshop