gzgroot
WinkelwagenZoeken
Meest verkocht

EWO waterfilter

EWO waterfilter
€ 148.50
LET OP! Vanaf heden heten wij Orjana en kunt u bestellen via de navolgende Orjana bestelknop. U wordt dan herleid naar de nieuwe gebruiksvriendelijke website Orjana.nl met de vertrouwde Gezondig produkten. Veel winkelplezier en gezondheid gewenst! Let op, op de nieuwe Orjana site bieden we nu ook de mogelijkheid een waterfilter en een navulfilter te bestellen als combi met combikorting.

Als je het water wat je drinkt onder een microscoop zou analyseren dan zou je waarschijnlijk schrikken. Je denkt dat het schoon is, maar dat is niet zo.

In principe is ons kraanwater 'veilig' en toch komen er stoffen in voor die er niet in thuishoren en schadelijk zijn voor onze gezondheid.

“Drinkwaterbedrijven nemen preventieve maatregelen of zetten extra zuiveringstechnieken in om te voorkomen dat de concentraties bestrijdingsmiddelen in drinkwater de norm van 0,1 μg/l overschrijden”.

“Geneesmiddelen komen eveneens in zeer lage concentraties voor in drinkwater”.

“Opvallend zijn de 28 normoverschrijdingen voor Legionella in het distributiewater”.

Bron: Wetapwater

Het kan ook zijn dat je water uit de kraan gewoonweg niet lekker smaakt of dat het veel kalk bevat waardoor je apparaten snel last krijgen van aanslag. Al deze ongemakken en potentiële risico’s kun je voorkomen door gebruik te maken van een waterfilter.

Maar, ook hier telt: je hebt filters en filters.

Een waterfilter dat voldoet aan de strengste eisen en dat gegarandeerd alle vervuilende elementen eruit filtert is een waterfilter dat wij ontdekten in Oostenrijk. Het is het enige filter wat door meerdere erkende instituten professioneel is getest en goed bevonden (testresultaten op aanvraag). Het filtert ondermeer ook, naast alle meer voor de handliggende zaken zoals kalk, zo goed als alle residu van pijnstillers, hormonen, antibiotica en zware metalen uit het water. Deze stoffen zien we steeds vaker en in steeds grotere concentraties terug in ons kraanwater. Steeds frequenter is er te lezen over deze zorgelijke ontwikkeling. Onderaan dit artikel plaatsen we wat extra informatie linkjes aangaande verontreiniging van ons drinkwater. Waarbij als het bijvoorbeeld gaat over Amerika, dat niet uitmaakt. Het gaat er bij ons exact hetzelfde aan toe en soms nog erger.
Waterleidingbedrijven gebruiken geen filters die in staat zijn deze afwijkende stoffen eruit te halen. Sterker nog, de kwaliteit van ons drinkwater wordt helemaal niet bepaald aan de hand van de aanwezigheid van deze chemicaliën. Wel zijn er steeds meer onderzoeksresultaten beschikbaar die erop wijzen dat veel van de (welvaarts)ziektes die we zien wel eens (mede) veroorzaakt kunnen worden door al die chemische componenten in ons drinkwater. Wij hebben dit filter zes maanden geleden zelf ook geïnstalleerd en zijn zéér tevreden over het resultaat.
Wat bovendien heel bijzonder is aan deze (instap)versie is dat je het zelf met een handomdraai aan je kraan monteert. Alles wordt meegeleverd. Er zit een tapje aan de zijkant waarmee je kunt kiezen tussen gewoon kraanwater of de gefilterde versie. Als je met vakantie gaat kun je hem zelfs net zo makkelijk losdraaien en meenemen. Hoef je op je vakantieadres ook niet meer te slepen met flessen water (die bovendien ook steeds vaker vervuild blijken te zijn)
Wat dit filter behalve fantastisch schoon filteren ook doet is het weer levend maken door het te vitaliseren. Dat gebeurt door binnenin het element het water te:

1) wervelen
2) energetiseren door het een waterbon frequentie mee te geven

3) magnetiseren

De andere voordelen die door de fabrikant worden genoemd zijn inderdaad ook waar:

- het water smaakt beter en verser.
- het water voelt zachter en plezieriger als je een bad of douche neemt (bij gebruik van een vaste installatie die dus niet zoal dit type alleen op de kraan gemonteerd is).
- het geeft betere resultaten met schoonmaken en wassen.
- de kalkaanslag is minder en gemakkelijker te verwijderen.
- de planten zien er gezonder en meer robuust uit.

Het filter is van een degelijke kwaliteit, geproduceerd in Oostenrijk en gemakkelijk te installeren.

Er zijn ook installaties beschikbaar voor onder het aanrecht of direct op de hoofdkraan van het huis. Indien u hierin interesse heeft stuurt u ons dan een mail met de vraag naar informatie: info(apestaart)gezondig.nl
Terug naar overzicht

©2022 Gezondig webwinkel beginnen - powered by LB Media webshop